سروو موتورها موتورهای الکتریکی مستقل از مکانیزم حلقه بسته هستند که به‌دور یک شفت می‌چرخند. سروو موتور یک موتور مکانیکی است که با استفاده از آن می‌توان یک بازو یا چرخ متصل به محور آن را در جهت و اندازه دلخواه با سرعت موردنظر حرکت داد.

سروو موتورها به دلیل اینرسی کم یا اینرسی پایین (مقاومت کم در برابر تغییر سرعت یا تغییر جهت جسم) به‌سرعت تغییرات سرعت را می‌پذیرند. برای خرید سروو موتور دانستن مفهوم سروو موتور بسیار کمک‌کننده است.

سرو موتورها در انواع مختلف AC و DC تولید می‌شوند. با توجه به نوع کاربرد و استفاده در ماشین‌آلات صنعتی، باید مناسب‌ترین محصول تولید شود. قیمت سروو موتور سی‌ان‌سی به برند سازنده، دستگاه‌های سازگار، ساختار، ورودی فاز و غیره بستگی دارد.

به‌عنوان‌مثال، یک سروو موتور سی‌ان‌سی که برای سه‌فاز ۳۸۰ ولت طراحی شده است، بیش از یک محصول ۲۲۰ ولتی تک‌فاز قیمت خواهد داشت. زیرا با توجه به ولتاژ ورودی دستگاه، راندمان سروو موتور سی‌ان‌سی نیز تغییر می‌کند.

هر جا که اهمیت دقت و سرعت در ماشین‌های پیشرفته امروزی مطرح می‌شود، نام سروو موتور به‌وضوح قابل‌مشاهده است. امروزه نقش سروو موتورها در کنترل موقعیت آن‌قدر مهم شده است که انجام این کارها بدون آن‌ها تقریباً غیرقابل‌تصور است.

دقت سروو موتور که به‌دقت و نوع انکودر (مطلق یا افزایشی) سروو موتور بستگی دارد نیز یکی از مهم‌ترین عوامل تفاوت قیمت سروو موتور با توان و سرعت یکسان است.

خرید سروو موتور از سی‌ان‌سی کالا می‌تواند تضمین کننده کیفیت بالای محصول باشد. ما تمام تلاش خود را کرده‌ایم که سروو موتور را با بهترین کیفیت و بهترین قیمت در سی‌ان‌سی کالا ارائه دهیم.

اجزای اصلی سروو موتور چگونه کار می‌کنند؟

درایور: راه‌اندازی سروو موتور و کنترل پارامترهای خروجی آن نیاز به درایور دارد و هر سروو موتور درایور مخصوص به خود را دارد که همراه با آن ارائه می‌شود. موارد زیر از جمله مهم‌ترین وظایف سروو درایو هستند:

  • دریافت دستورات از سیستم کنترل
  • تقویت سیگنال فرمان و ارسال آن به ورودی سروو موتور
  • نمایش بازخورد خروجی
  • کنترل سرعت و گشتاور موتور

کنترل‌کننده جریان و تقویت‌کننده: کنترل‌کننده سروو یا کنترل حرکت سروو سیگنال‌های کنترل ولتاژ پایین (سرعت و غیره) را به تقویت‌کننده سرو می‌فرستد. تقویت‌کننده یا درایور آن را به ولتاژ قوی‌تری مناسب برای استفاده توسط موتور تبدیل می‌کند و سپس آن را به موتور می‌فرستد.

پالس‌های الکتریکی از سنسور به تقویت‌کننده ارسال می‌شود و تقویت‌کننده از این داده‌ها برای کنترل سرعت روتور استفاده می‌کند. وظیفه کنترل‌کننده بستن حلقه در این سیستم کنترل است.

پارامترهای موتور مانند گشتاور، سرعت یا موقعیت را می‌توان به‌سرعت از طریق تبادل داده با تقویت‌کننده سروو کنترل کرد. برخی از تولیدکنندگان ماژول‌هایی را ارائه می‌دهند که در آن‌ها تقویت‌کننده و کنترل‌کننده با اجزا و سیم کمتر، برد و مدار کوچک‌تر یکپارچه شده‌اند.

انکودر: انکودرها جزء جدایی‌ناپذیر سروو موتورها و یکی از مزایای سروو موتورها نسبت به استپ موتورها هستند. با استفاده از رمزگذار و بازخورد ارائه شده توسط آن، سروو موتورها حرکت خود را اصلاح می‌کنند. امروزه سروو موتورها از رمزگذارهای چرخشی مطلق یا افزایشی استفاده می‌کنند.

کاربرد سروو موتور

به‌طورکلی می‌توان گفت در هر زمینه کاری که نیاز به‌دقت و سرعت بالایی داشته باشد، استفاده از سروو موتور به چشم می‌خورد.

  • در پرینترهای سه‌بعدی
  • در دستگاه‌های سی‌ان‌سی
  • کنترل هدایت ربات صنعتی
  • دستگاه‌های دوخت پیشرفته و صنایع ریسندگی
  • کنترل زاویه چرخش در پنل‌های خورشیدی، به‌گونه‌ای که پنل رو به نور خورشید باشد.
  • باز و بسته‌شدن درب‌های اتوماتیک در اماکن عمومی مانند بیمارستان‌ها
  • آنتن‌های ردیاب ماهواره
  • در نوار نقاله‌ها: از نوار نقاله در واحدهای صنعتی استفاده می‌شود. به‌عنوان‌مثال، پرکردن بطری که ابتدا توسط دستگاه پر می‌شود و سپس به قسمت بسته‌بندی منتقل می‌شود. با توجه به اهمیت موقعیت دقیق بطری‌ها و حرکت دقیق آن‌ها از سروو موتورها استفاده می‌شود.

نصب سروو موتور

تمام سروو موتورها دارای درایورهای سه‌فاز هستند. درایورهایی که با برق سه‌فاز ۲۲۰ ولت کار می‌کنند توانایی تولید برق سه‌فاز ۲۲۰ ولت با ورودی برق تک‌فاز را دارند. اما 15 تا 20 درصد افت گشتاور خواهند داشت.

در مورد سروو موتورهای سه‌فاز ۳۸۰ ولت نمی‌توان از چنین رویه‌ای استفاده کرد؛ بنابراین باید از موتورهای سه‌فاز ۳۸۰ ولت استفاده کرد. اگر می‌توانید برق سه‌فاز را تأمین کنید، به دلیل عملکرد بهتر و افت گشتاور کمتر، بهتر است از ۳۸۰ استفاده کنید.

نکته مهم این است که در سروو موتورهای با توان کم و سرعت بالا معمولاً از ورودی ۳ فاز کمتر استفاده می‌شود. به‌عنوان‌مثال برای توان‌های یک کیلووات یا بیشتر بهتر است از ورودی برق سه‌فاز ۳۸۰ ولت استفاده شود. برای خرید سروو موتور توصیه می‌شود ابتدا گشتاور موردنیاز و سپس سرعت نامی محاسبه شود.

مانند هر نوع تجهیزات حرکتی، محاسبه دقیق الزامات مانند محاسبه صحیح گشتاور و محاسبه صحیح فاصله می‌تواند به طور کامل از تحمیل هزینه‌های اضافی شما جلوگیری کند. عوامل مختلفی بر قیمت سروو موتور سی‌ان‌سی تأثیر می‌گذارد.

بعد از فاکتورهای کیفیت (مانند برند و کشور سازنده) مهم‌ترین عامل گشتاور سروو موتور است. دمای محیط کار سروو موتور ۰ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد است درحالی‌که دمای موتور ممکن است در حین کار به ۹۰ درجه سانتی‌گراد برسد.

مزایا و معایب سروو موتورها

سرو موتورها مانند هر ماشین دیگری دارای مزایا و معایبی هستند که در زیر به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌شود:

مزایا: سروو موتور را می‌توان تنظیم کرد و سپس با همان تنظیمات به طور نامحدود کارکرد. در صورت وجود بار سنگین بر روی موتور، اپراتور می‌تواند جریان را به سیم‌پیچ سروو افزایش دهد. در واقع سروو موتورها به دلیل سرعت و دقت بالا باعث افزایش راندمان شرکت‌ها می‌شوند.

معایب: سروو موتورها نیاز به نگهداری مداوم دارند و در نتیجه هزینه بالایی دارند. با توجه به پیچیدگی ساختار، تعمیر و نگهداری سروو موتورها باید توسط پرسنل آموزش‌دیده انجام شود.

امروزه بسیاری از شرکت‌ها به دلیل قابلیت اطمینان، دقت، کارایی، اندازه و قدرت به سروو موتورها متکی هستند. به‌عبارت‌دیگر سروو موتورها را می‌توان حیاتی‌ترین دستگاه در صنعت دانست.

سروو موتورها چه کاربردهایی دارند؟

عموماً سروو موتورها در فضاهایی که از الکتروموتور استفاده می‌شود، کاربرد دارند. توجه داشته باشید که قیمت سروو موتور با توجه به کارایی آن‌ها متفاوت است. هر چه کاربرد بیشتری داشته باشند قیمت آن‌ بالاتر خواهد بود. به همین دلیل سروو موتورها در جاهایی که نمی‌توان از موتورهای معمولی استفاده کرد استفاده می‌شوند؛ زیرا سرعت بالاتری دارند.

محدوده قیمت سروو موتور بر اساس قدرت موتور نیست، بلکه بر اساس گشتاور نامی آن‌ها است. اختلاف قیمت سروو موتور با گشتاور سروو موتور رابطه خطی دارد. هنگام خرید سروو موتور سی‌ان‌سی مانند سروو و استپ موتور به ویژگی به نام اندازه فلنج که فاصله از بیرون تا بیرون قسمت جلویی (شفت) موتور است توجه داشته باشید. برای خرید سروو موتور توصیه می‌شود گشتاور موردنیاز و سپس سرعت موردنیاز را محاسبه کنید.

سؤالات متداول

سروو موتورها چگونه نصب و راه‌اندازی می‌شوند؟

به‌طورکلی سروو موتورها دارای درایوهای سه‌فاز هستند که با برق سه‌فاز ۲۲۰ ولت کار می‌کنند و همچنین قابلیت تبدیل برق تک‌فاز به برق سه‌فاز ۲۲۰ ولت را دارند؛ اما در نظر داشته باشید که ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش خواهد داشت.

سروو چه نوع موتورهای الکتریکی هستند؟

این موتورها آهنرباهای بدون جاروبک دائمی هستند که به موتورهای نوع PM نیز معروف هستند و عمر طولانی، سرعت و گشتاور بالایی دارند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *